Важливу дорогу на Харківщині відремонтували частково (ФОТО)

Які ремонтні роботи виконали в Харківській області

На трасі М-03 в межах Харківської області на 95% завершено роботу з ліквідації аварійної ямковості. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Підрядні організації Служби відновлення майже завершили проведення аварійного ремонту покриття на одному з основних логістичних маршрутів Харківщини – трасі М-03 Київ – Харків – Довжанський, на ділянці від Гонтова Яра до Харкова.

“Ця траса зв’язує область з іншими регіонами країни та є основним шляхом для доставки гуманітарних та військових вантажів, а також евакуації поранених”, - пояснили у Службі.

Також розповіли про особливості ремонтних робіт - вибоїни та ями прибирають пневмо-струменевим методом та за допомогою гарячого асфальтобетону. Його доправляють на місце у спеціальних автомобілях-термосах. На найбільш зруйнованих ділянках використовували ще й асфальтоукладальники. Щоб якнайшвидше привести до ладу аварійне покриття, підрядникам довелося навіть залучати техніку та додаткові бригади з інших регіонів.

“Зауважимо, терміни проведення робіт напряму залежать від фінансування, адже в умовах воєнного стану в Україні всі кошти спрямовано на посилення обороноздатності. Наразі всі роботи підрядники й досі виконують за власні обігові кошти”, - уточнили у Службі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові затвердили перелік житлових будинків, які потрібно відремонтувати першочергово. У міській раді повідомили, які роботи будуть виконувати в будинках. Ознайомитися з адресами, де планують провести ремонт, можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться