У Харкові проводять масштабні перевірки у будинках: що на контролі

Під час обстеження обладнання спеціалісти виявили та усунули понад 220 витоків газу

У квітні Харківська міська філія “Газмережі” проводить технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж багатоповерхівок у Харкові. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію компанії.

“Технічне обслуговування - це, в першу чергу, запорука безпечної експлуатації системи газопостачання, а також стабільного та безперебійного розподілу газу. Всі роботи, які проводять фахівці в рамках технічного обслуговування врегульовані Міністерством енергетики України та НКРЕКП”, - пояснили у філії.

Також уточнили, що з початку місяця спеціалісти вже перевірили 172 багатоповерхівки у Харкові. Під час обстеження виявили та усунули понад 220 витоків газу. У квітні фахівці планують перевірити майже 260 багатоповерхівок.

У Харківській міській філії пояснили, що технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж – це система планово-попереджувальних робіт. Роботи включають:

  • випробування систем на щільність;   

  • перевірку на герметичність з’єднань газопроводів і газового обладнання;  

  • обстеження систем газопостачання, запірних пристроїв, газовикористовуючого обладнання, призначеного виключно для опалення місць загального користування;   

  • усунення виявлених витоків газу з повторною перевіркою газових мереж на герметичність.

У компанії уточнили, що послуга з технічного обслуговування надається на договірних умовах між замовником та виконавцем. Відповідно плата за роботи буде нараховуватись раз на 3 або 5 років. “Періодичність виконання робіт залежить від того, як давно експлуатуються газові мережі для доставки газу. Якщо цей термін менше ніж 25 років, газові мережі потрібно обслуговувати раз на 5 років. Якщо  більше ніж 25 років – раз на 3 роки”, - йдеться у повідомленні.

У філії попередили, що під час проведення перевірки обладнання у багатоповерхівках тимчасово припиняється постачання газу. Ознайомитися з графіками проведення технічного обслуговування можна на офіційному сайті Харківської міської філії “Газмережі”.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про фейкову інформацію про оплату спожитого газу. Що варто знати споживачам, читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/khm_grmu/297
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться