Які заклади відкрилися у Харкові у 2023 році

У місті відкривалися нові заклади та підприємства, які відремонтували свої пошкоджені приміщення

У Харківській міській раді розповіли, які заклади та підприємства відновили роботу протягом 2023 року, пишуть "Коментарі. Харків". За даними міськради, у Харкові працює близько 1,1 тис. підприємств з надання побутових послуг.

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку зазначили, що впродовж 2023 року в місті відкривалися нові заклади та підприємства, які відремонтували свої пошкоджені приміщення. Так, почали працювати п’ять пралень, чотири пункти шиномонтажу, дві перукарні та ін.

“Підприємства сфери послуг відкриваються в усіх районах міста, переважно - у підвальних або напівпідвальних приміщеннях. Поступово відновлюють роботу і перукарні, автомийки, ремонті автомайстерні тощо, які знаходяться у найбільш зруйнованій частині міста - на Північній Салтівці”, - уточнили у міській раді. 

Серед підприємств побуту частка тих, що надають соціально-побутові послуги (перукарні, ремонті майстерні, хімчистки, автомайстерні), складає понад 72%.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що протягом 2023 року майже 14 тис. фізичних осіб-підприємців виявили бажання розпочати власну справу та офіційно зареєстрували бізнес у Харкові. У Головному управлінні ДПС у Харківській області повідомили, що станом на 1 січня кількість фізичних осіб-підприємців у Харкові склала понад 118,2 тис. осіб.

Протягом минулого року припинили діяльність 15,2 тис. фізичних осіб-підприємців. Детальніше про ситуацію з малим та середнім бізнесом у Харкові у 2023 році читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться