Регіональні програми підтримки розширять у Харківській області

Які програми будуть масштабувати у Харківській області

Регіональні програми підтримки внутрішньо переміщених осіб планують розширити у Харківській області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Харківська область залишається в лідерах за кількістю ВПО в Україні. Усього в регіоні зареєстровано майже 528 тисяч ВПО, зокрема, 361 багатодітна сім’я, майже 134 тисячі пенсіонерів, понад 26 тисяч осіб з інвалідністю та більш ніж 97 тисяч дітей.

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська розповіла, що ВПО, які проживають на території області, забезпечують гуманітарною та грошовою допомогою. Зараз тимчасове житло надали для 5 846 переселенців.

“Одним з першочергових завдань є проведення ремонтів у місцях компактного проживання, аби поліпшити умови для жителів, які вимушені були покинути свої домівки. Допомагаємо людям інтегруватися в суспільство, у співпраці з обласною службою зайнятості пропонуємо роботу або можливість здобути новий фах”, – зазначила Віта Ковальська.

Вона розповіла, що зараз працюють над розширенням регіональних програм підтримки внутрішньо переміщених осіб, зокрема, передачею у власність комунального, тимчасового житла. Також, за її словами, продовжуються евакуаційні заходи в прикордонних громадах Харківщини, тому область готова приймати нових переселенців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з лютого цього року Всесвітня продовольча програма ООН  розширила свою додаткову грошову допомогу для незахищених верств населення та розпочала діяльність в Харківській області. Хто та як може отримати грошову допомогу, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться