Харків переживає дуже важкі часи: які завдання пріоритетні

Як міжнародні організації допомагають у питанні відновлення Харкова

У Харкові одним із головним завдань влада вбачає підготовку до наступного опалювального сезону та відновлення житлового фонду. Вказані питання Харківський міський голова Ігор Терехов обговорив з представниками міжнародних організацій, що входять до об'єднання Shelter Cluster, повідомляє портал "Коментарі".

Учасники зустрічі обговорили результати роботи за минулий рік та домовилися про продовження співпраці за програмами відновлення житлового фонду та ліквідації наслідків ворожих ударів по енергооб'єктах міста.

Ігор Терехов наголосив, що серед пріоритетних завдань - підготовка опалювальної системи Харкова до наступної зими та відновлення сталого електропостачання. За його словами, в Харкові продовжуватимуть реконструювати пошкоджені будинки у співпраці з міжнародними фондами та партнерами.

“Ми переживаємо дуже важкі часи, і я дякую всім, хто відгукується на наші прохання про підтримку. Адже сьогодні всім нам важливо об'єднатися, щоб реальними справами довести харків'янам, що у ворога немає жодних шансів досягти успіху. Нам потрібно зробити все, щоб стабілізувати електропостачання та забезпечити городян теплом та гарячою водою у наступному опалювальному сезоні. Зі свого боку ми відкриті кожному з вас”, - наголосив мер Харкова. 

Координатор кластера з питань житла East Hub Рене Вінв'єн наголосила, що завдяки роботі організацій, що входять до цього об'єднання, у 2023 році в Харкові вдалося відновити 33 тисяч домівок. Вона пояснила, що організації працювали за програмами екстреного реагування. “Тобто відразу ж після атак прибували на місця ударів, щоб мінімізувати наслідки обстрілів. А потім також виконували легкі та середні ремонти. Ми вважаємо дуже важливим допомагати й надалі”, - зазначила Рене Вінв'єн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові затвердили перелік будинків, які потрібно ремонтувати першочергово.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться