Систему ЖКГ у Харкові та області планують значно змінити: подробиці

У Харківській області намагаються відновити великі енергетичні об‘єкти

У Харківській області розпочали підготовку до наступного опалювального сезону. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

За його словами, одне з ключових стратегічних завдань — децентралізація всіх складових системи житлово-комунального господарства регіону. “Передусім говоримо про модульні газові котельні, когенераційні установки, газотурбінні енергоблоки тощо. Розробили детальну дорожню карту та потребу”, - зазначив Олег Синєгубов. Влада області у розв'язанні цього питання розраховує також на підтримку міжнародних партнерів.

Начальник ХОВА наголосив, що наразі в області триває робота над експериментальним проєктом щодо енергонезалежності обʼєктів соціальної інфраструктури. Пріоритетними напрямками у розв'язанні цього питання є автономність, децентралізація і безперебійність.

Олег Синєгубов пояснив, що крім цього, зусилля спрямовуються й на відновлення великих енергетичних об‘єктів, але, враховуючи масштаб руйнувань, яких завдав ворог, це питання не одного року.

Нагадаємо, що у Харкові та області тривають обмеження електропостачання. У Харківській ОВА наголосили, що фахівці продовжують ремонтувати інфраструктуру після ворожих обстрілів. Ознайомитися з оновленими графіками відключення світла можна за посиланням

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада Харківської області та міста намагаються напрацювати та реалізувати дієві шляхи відновлення електропостачання в Харкові та регіоні. Після  масованої атаки 22 березня у Харкові та області виникли значні проблеми з постачанням електроенергії - декілька днів обласний центр був фактично знеструмлений. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться