Харків'янин порізав безпритульну собаку: яке покарання йому загрожує (ФОТО)

Чому чоловік завдав шкоди собаці

Харків'янину повідомили про підозру - йому інкримінують  жорстоке поводження з безпритульним собакою, вчинене умисно, з хуліганських мотивів, з особливою жорстокістю, що призвело до тілесних ушкоджень та каліцтва тварини (ч. 3 ст. 299 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

У прокуратурі розповіли, що 46-річний чоловік, місцевий житель, порізав голову безпритульному собаці. 

Слідство встановило, що біля аптеки по вул. Китаєнка у Харкові вдень 26 квітня 2024 року підозрюваний, перебуваючи у стані алкогольного спʼяніння, ножем поранив в голову безпритульного собаку.

“Тварина почала стікати кров’ю та скулити, а харківʼянин залишив місце злочину. Небайдужі перехожі побачили собаку та відвезли його до лікарні, він вижив”, - повідомили у прокуратурі.

Правоохоронці встановили особу нападника та повідомили йому про підозру. Підозрюваний пояснив свої дії тим, що безпритульний пес заважав - постійно гавкав на його собаку. 

Відповідно до ч. 3 ст. 299 КК України вчинені дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник громадської організації в Харківській області протягом 2021-22 років систематично ґвалтував 11-річного вихованця. У прокуратурі розповіли, що спочатку керівник ГО увійшов у довіру до малолітнього, побудував з ним дружні стосунки. Після цього він почав постійно ґвалтувати хлопця та вчиняти розпусні дії щодо нього. Як покарали ґвалтівника, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться