У Харкові посилюють відповідальність власників тварин: що змінили

Мешканці Харкова скаржаться на тварин: у міській раді знайшли рішення

Харків'яни протягом 2023 року направили до Харківської міської ради 137 звернень. Містяни скаржилися на порушення встановлених норм утримання безпритульних та домашніх тварин. На позачерговій сесії міськради розглянули питання та затвердили правила утримання домашніх тварин. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

“Зокрема, харків’яни скаржились на те, що деякі власники тварин допускають їх самовигул та безконтрольне розмноження, а також не забезпечують належними умовами утримання”, - пояснили у міській раді. 

Для вирішення цих та інших проблем розробили нові Правила утримання домашніх тварин. Правила посилюють відповідальність власників тварин за їх утримання, встановлюють норми площі для домашніх тварин, які утримуються в житловому приміщенні або вольєрі з урахуванням розміру тварини тощо. 

“Крім того, згідно з новими правилами, власникам домашніх тварин забороняється вигулювати собак без повідця, а собак небезпечних порід (відповідний перелік затверджений постановою Кабміну), - без намордника поза межами огородженого майданчика для вигулу та дресирування собак”, - пояснили у міській раді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що харків'яни сплачуватимуть за житлово-комунальні послуги по-новому. У Харкові вирішили вдосконалити платіжну інфраструктуру міста, що передбачає впровадження сервісу “Єдина квитанція”. Положення про сервіс “Єдина квитанція” та комплекс заходів щодо його впровадження будуть затверджені рішенням виконавчого комітету міськради. Детальніше про новації можна дізнатися за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться