Тариф на електроенергію для населення: скільки коштуватиме світло з 1 травня

На скільки може зрости вартість електроенергії для населення

Уряд продовжив дію пільгового тарифу на електричну енергію для населення. Однак норма діятиме лише місяць. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію прем'єр-міністра України Денис Шмигаль. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 26 квітня.

“Уряд ухвалює рішення про продовження пільгової ціни на електроенергію для населення - 2 гривні 64 копійки за кіловат. Залишаємо цю ціну без змін. Положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії буде продовжено до 31 травня”, - повідомив очільник уряду.

Також відповідна постанова “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 червня 2019 № 483” оприлюднена на Урядовому порталі.

Підвищення тарифів на електроенергію в Україні 2024 року поки не анонсували, однак у владі не виключають такого кроку. Так, народний депутат України Олексій Кучеренко зазначив, що ймовірно будуть спроби підвищити вартість електропостачання приблизно до 3,5 грн за 1 кВт-год. “Однак, зараз не можу сказати, чи буде ухвалене відповідне рішення”, - підсумував він.

Варто зазначити, що російські війська завдали значних збитків енергетичній системі України. Розмір збитків сягає щонайменше сто мільйонів євро. Про це розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" наприкінці березня.

 При цьому окупанти продовжують завдавати ударів по енергооб'єктах. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові сплачуватимуть за комунальні послуги по-новому. Що зміниться для харків'ян, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться