В одному з населених пунктів Харківщини демонтували радянську символіку (ФОТО)

У Харкові та області демонтують радянську символіку та змінюють назви, пов'язані з росією та її союзниками

У Харкові та населених пунктах Харківської області продовжують демонтовувати символи радянських часів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію проєкту “Деколонізація.Україна”. 

За даними проєкту, у місті Люботин на Харківщині демонтовано радянську символіку.

Зокрема йдеться про зображення Кремля та серпа з молотом.

picture

У проєкті пообіцяли: “Далі буде”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що рішенням позачергової сесії Харківської міської ради, яка відбулася 26 січня в місті перейменували 65 топонімів, назви яких були пов’язані з росією та її союзниками. 

Зокрема, вул. Пушкінська відтепер називається вул. Григорія Сковороди. Як зазначив міський голова Ігор Терехов, перейменування цього топоніму є знаковим для міста. "На колишній вулиці Пушкінській були прильоти, маємо там колосальні руйнації, постраждали люди. Тепер вона носитиме ім’я Григорія Сковороди. Я вдячний, що депутатський корпус підтримав мою пропозицію", - зазначив Ігор Терехов.

Раніше мер міста наголосив на необхідності зміни назви. "До вчорашнього дня я не поспішав з рішенням змінити назву вулиці Пушкінської. Я, як і багато харків'ян, завжди відчував, що Пушкін – це не про сучасну росію, не про ту реальність, яку путінський режим намагається насаджувати, використовуючи велич історичних постатей для своєї вигоди. Але після того, як ворог завдав жахливих ударів по нашому місту, забрав життя невинних і перетворив будинки на руїни, ми бачимо реальну ціну таких рішень. Це біль, який Харків відчув найгостріше за всю історію цієї війни. І тому я вважаю, що ми не можемо залишити все, як є", – написав мер.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться