У Харківській області підвищили тарифи на опалення

Переглянули тарифи на опалення для бюджетних установ та інших споживачів

Красноградське підприємство теплових мереж повідомило про намір здійснити коригування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послугу з постачання теплової енергії для бюджетних організацій та інших споживачів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Красноградської міської ради.

У повідомленні зазначено, но зараз діє мораторій на підвищення тарифів на опалення для населення. Тож для населення застосовуються тарифи, що застосовувались станом на 24 лютого 2022 року.

При цьому вказується, що згідно з затвердженою постановою КМУ від 01.06.2011 № 869 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 03.04.2019 № 291) передбачена можливість коригування тарифів без зміни кількісних показників.

Тож Красноградське ПТМ здійснило коригування тарифів на теплову енергію та послуги з постачання теплової енергії, а також їх структур.

Відповідно до повідомлення, для бюджетних організацій відкоригований тариф становить 3971,22 грн/Гкал з ПДВ, зміна тарифу - 155,45 грн/Гкал, на 4,1%; для інших споживачів - 3883,50 грн/Гкал з ПДВ, зміна тарифу - 155,54 грн/Гкал, на 4,2%.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що КП “Тепловодосервіс” Лозівської міської ради Харківської області повідомляє про намір зміни (коригування) тарифів на послугу з постачання теплової енергії для населення в смт Краснопавлівка.

Зростання тарифів обґрунтували збільшенням вартості основних складових: електричної енергії, заробітної плати та нарахування на заробітну плату.

Детальніше про нову вартість опалення читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться