У Харківському ОТЦК нагадали, кому треба продовжити дію відстрочки від призову

Це пов’язано з продовженням строку проведення загальної мобілізації

Начальник відділу військового обліку та бронювання Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Любомир Хомицький нагадав про необхідність надання документів до комісій районних ТЦК та СП на продовження дії відстрочки у зв’язку з продовженням строку проведення загальної мобілізації, інформує портал "Коментарі".

Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації надається на строк дії відповідних законних підстав, але не більш як на строк проведення мобілізації, встановлений Указом Президента України.

Відповідно до Указу Президента України № 469/2024 строк дії воєнного стану в Україні продовжується з  12 серпня 2024року строком на 90 діб, тобто до 09 листопада 2024 року.

Відстрочка від призову на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період надається військовозобов’язаним з підстав, визначених статтею 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Перевірка підстав щодо надання військовозобов’язаним відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації та її оформлення здійснюється територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки.

Повний перелік ви можете знайти у статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Для розгляду питань надання військовозобов’язаним відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період при районних територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (відокремлених відділах) утворюються комісії.

За наявності підстав для одержання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період військовозобов’язані (крім заброньованих) повинні  особисто подати на ім’я голови комісії районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу заяву, а також документи, що підтверджують право на відстрочку, або копії таких документів, засвідчені в установленому порядку.

Для продовження строку дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період військовозобов’язаний з виданням Указу Президента України про продовження строку проведення мобілізації подає (надсилає) на розгляд комісії  ТЦК заяву у паперовій або електронній формі, зокрема, у разі технічної реалізації засобами електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста.

Підполковник Любомир Хомицький зауважив, що військовозобов’язані, які звернулися до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з заявою про надання відстрочки, до прийняття рішення відповідною комісією не направляються для проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби.

У разі ухвалення комісією рішення про відмову у наданні відстрочки військовозобов’язаний, який підлягає призову на військову службу під час мобілізації, направляється на медичний огляд для визначення придатності до військової служби.

Військовозобов’язані, у яких строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не завершився, на медичний огляд не направляються, крім випадків, коли військовозобов’язані приймаються на військову службу за контрактом.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться