На Харківщині почали купувати житло за програмою “єВідновлення”

Програма “єВідновлення” в дії: велика компенсація за зруйновану власність

Перший житель Харківщини, який отримав сертифікат за знищене майно за програмою “єВідновлення”, придбав нерухомість. Про це повідомляють "Коментарі. Харків” з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Розмір компенсації – майже 870 тис. грн.

Прийняття заяв на компенсації за знищене майно продовжується. На сьогодні до реєстру надійшла 3 531 заява.

Олег Синєгубов зазначив, що у 24 територіальних громадах комісії сформували 651 сертифікат на виплату понад 955 мільйонів гривень. 

Компенсації на ремонт пошкодженого житла сягнули 1,33 млрд грн. 

Загалом з початку реалізації програми “єВідновлення” в області подали 26 724 заяви для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Найбільше заяв подали жителі Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів. 

У Харкові 3321 житель отримали понад 222,6 мільйона гривень компенсацій. Передано на виплати 12,8 мільйона гривень ще для 169 харків’ян.

"Коментарі. Харків” нагадують, що у травні 2023 року запустили перший етап державної грошової допомоги на ремонти для українців, житло яких постраждало через російську агресію.

У січні 2024 програму "єВідновлення" розширили та стало можливо відбудуватися на власній ділянці. 

Для отримання компенсації треба у застосунку "Дія" вибрати розділ "єВідновлення" - заяви про виплату - обрати тип компенсації - грошова виплата. Далі треба очікувати 30 днів, поки комісія органу місцевого самоврядування врахує характеристики зруйнованого будинку та визначить суму компенсації.

"Коментарі. Харків" раніше повідомляли про пошкодження важливих мереж на Харківщині




Джерело: https://t.me/synegubov
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться