Кому в Харкові продовжують виплачувати компенсацію за переселенців

За розміщення родичів компенсацію не надають

У Харківській міській раді розповіли, хто з власників житла, які безкоштовно розміщують переселенців, можуть отримати компенсацію, пишуть “Коментарі. Харків”. 

В Департаменті соціальної політики нагадали, що, відповідно до чинного законодавства, компенсація надається особам, які безоплатно розмістили у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, з якими вони не пов’язані родинними відносинами, споріднення яких засноване на шлюбі та кровному родстві. 

Щоб отримати компенсацію, потрібно подати відповідну заяву. У разі подання заяви в паперовій формі, особа, що розмістила ВПО, подає інформацію про себе та кожну з розміщених осіб із пред’явленням документів, які підтверджують/не підтверджують родинні зв’язки. У разі подання заяви в електронній формі до такого повідомлення додаються електронні копії (фотокопії або сканкопії) відповідних документів. 

У Харківській міській раді наголосили, що уповноважені особи виконавчого органу мають право проводити перевірку достовірності наведених у повідомленні або заяві відомостей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Мінреінтеграції розповіли про результати чергового моніторингу місць тимчасового проживання ВПО. У міністерстві зазначили, що у 23 областях України провели моніторинг умов та облаштування місць тимчасового проживання (МТП) внутрішньо переміщених осіб. 

Моніторинг організували Кластер з питань управління та координації місцями тимчасового проживання ВПО в Україні (СССМ) та Ініціатива REACH. 

Перевірили 1136 МТП із загальною кількістю 98 262 місця. У ході моніторингу спеціалісти виявили, що у 91% МТП внутрішні переселенці мають доступ до інформації про державну реєстрацію ВПО.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться