Обов'язкова евакуація в Харківській області: стало відомо, скільки людей виїхало

Жителям Харківської області пропонують супровід на всіх етапах евакуації

У Харківській області збільшилась кількість обстрілів - ворог завдає ударів по цивільній інфраструктурі. Харківська ОВА, з метою захисту населення, ухвалила вимушене рішення, повідомляють "Коментарі".

У Харківській ОВА нагадали, що в області проводиться обов'язкова евакуація населення з громад, які щодня потрапляють під  обстріли з боку окупантів. 

“Із початку цього року переїхали до більш безпечних міст області понад 500 людей, зокрема 30 родин із дітьми”, - повідомили у ХОВА.

Також зазначили, що всі, хто виїхав зі своїх осель, отримують комплексну допомогу та і супровід на всіх етапах евакуації. Жителі Харківщини отримують фінансову, медичну, правову, психологічну та гуманітарну підтримку. Також, за потреби, внутрішні переселенці можуть отримати безплатне житло. 

“Окупанти постійно застосовують БПЛА, артилерію та авіацію щодо мирних людей, нищать цивільну інфраструктуру, житлові будинки”, - йдеться у повідомленні Харківської ОВА. 

Влада області закликає жителів небезпечних районів евакуюватися. Звернутися за допомогою можна в єдиний координаційний гуманітарний центр за телефоном: 0800339291 (цілодобова, безплатна лінія).

Нагадаємо, що у січні Харківська ОВА оголосила обов'язкову евакуацію з Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району. За даними начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, станом на 16 січня у населених пунктах громад проживали 3043 людини, з них 279 – діти.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Борівській селищній раді також нагадали жителям про можливість добровільно евакуюватись із небезпечних районів.

Також Олег Синєгубов розповідав про етапи евакуації населення Харківської області. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться