Комісія обстежила в Харкові будинки, пошкоджені та знищені масштабною пожежею

Як постраждалим отримати компенсацію за пошкоджене та зруйноване житло

В ніч на 10 лютого у Харкові внаслідок обстрілів виникла масштабна пожежа. Було зруйновано щонайменше 15 приватних будинків, загинули сім людей. У Харківській міській раді розповіли, як власники пошкодженого житла можуть отримати компенсацію, повідомляють “Коментарі”. 

“Харків’яни, чиє житло було пошкоджене або знищене внаслідок масштабної пожежі 9 лютого, можуть отримати фінансову компенсацію за державною програмою “єВідновлення”, - йдеться в повідомленні міськради. 

У Департаменті житлово-комунального господарства поінформували, що спеціальна комісія вже провела обстеження знищених та пошкоджених приватних будинків у Немишлянському районі. Були складені відповідні акти. 

“Кожен випадок відпрацьовується з власниками індивідуально, людям надається вся необхідна допомога”, - повідомили у міській раді. 

Власники пошкодженого та знищеного житла можуть звертатися щодо отримання грошової допомоги за державною програмою “єВідновлення” за тел.: (067) 573-14-63, (067) 573-09-14.

Нагадаємо, українці, чиє житло було знищене внаслідок російської збройної агресії, можуть отримати сертифікат на придбання чи кошти на будівництво нового будинку. Побудувати новий будинок можна на місці зруйнованого чи на іншій земельній ділянці. Які документи та дозволи потрібні для нового будівництва, читайте за посиланням

Раніше “Коментарі” повідомляли, на які аспекти потрібно звернути увагу при виборі виду компенсації за житло

Також читайте, як за програмою “єВідновлення” отримати гроші на ремонт пошкодженої житлової нерухомості.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться