Воду та опалення відключать уже в лютому: на Харківщині боржники залишаться без комунальних послуг

У якому місті на Харківщині відключатимуть комунальні послуги

Наприкінці 2023 року в Україні скасували мораторій на відключення комунальних послуг при наявності заборгованості. І уже в Харківській області з лютого відключатимуть боржникам деякі комунальні послуги. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням  на інформацію Первомайського міського голови Миколи Бакшеєва.

Він оприлюднив попередження від ПКП “Тепломережі”. На комунальному підприємстві нагадали, що мораторій на відключення комунальних послуг за борги скасовано постановою Кабміну № 1405 від 29 грудня 2023 р. При цьому наголосили, що попри систематичні несплати окремими споживачами отриманих комунальних послуг постачання води, опалення та водовідведення в місті продовжується. 

Також зазначили, що в результаті неповної оплати споживачами отриманих послуг підприємство не може вчасно розраховуватися за енергоресурси. А це може призвести до повної зупинки надання послуг всім без виключення абонентам. 

“З метою недопущення повної зупинки водопостачання, водовідведення та теплової енергії в місті ПКП “Тепломережі” вимушене відновити роботу з припинення надання послуг боржникам”, - попередили на компідприємстві.

На підприємстві повідомили, що перші відключення заплановані уже на лютий. Щодо боргів за постачання води, то визначено щонайменше 17 квартир. На підприємстві пояснили, що ці споживачі будуть попереджені. І якщо вони не сплатять борги впродовж 30 днів, то їхнє житло буде від'єднане від водопостачання. Відновлення послуги відбудеться після погашення боргу та сплати за роботи з відключення та підключення до водопостачання.

Аналогічну роботу проведуть і з боржниками за послугу теплопостачання: наразі визначаються під’їзди будинків, мешканці яких не сплачують за послугу. Теплопостачання під’їздів-боржників буде обмежене до погашення заборгованості.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що харків'яни можуть отримати компенсацію за ЖКП. Детальніше про умови реєстрації заявки читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться