Одна з важливих доріг Харківщини остаточно зруйнована (ФОТО)

Як ремонтують дорогу в Харківській області

У Харківській області, попри погодні умови, проводять аварійний ремонт важливої дорожньої артерії. Йдеться про ліквідацію ямковості на трасі М-03 Київ – Харків – Довжанський. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області. 

У службі пояснили, що нинішня зима, яка супроводжувалась істотними перепадами температури та її постійними переходами через 0°, остаточно зруйнувала одну з найважливіших дорожніх артерій області – трасу М-03 Київ – Харків – Довжанський. “Саме цією трасою здійснюється стратегічне забезпечення прикордонних та прифронтових районів області, йдуть гуманітарні вантажі та машини госпітальєрів”, - уточнили у службі.

Зараз навіть за несприятливих погодних умов підрядні організації служби проводять невідкладні роботи з аварійної ліквідації ямковості. “Поки що це єдиний доступний варіант експлуатаційного утримання, враховуючи відсутність сталого фінансування”, - уточнили в службі.

Над усуненням деформацій дорожнього полотна працюють десятки дорожніх працівників, спецмашин та механізмів. Роботи виконують з дотриманням усіх технологічних вимог. “Автомобілі-термоси підвозять асфальтобетонну суміш, яку вкладають у спеціально оброблені та вирізані заглиблення, а потім трамбують катками. Коли погодні умови стануть сприятливими, ліквідація ямковості носитиме масовий характер”, - розповіли про організацію ремонтного процесу.

Також у службі пояснили, що під час роботи намагаються враховувати інтенсивність руху, щоб не наражати працівників на небезпеку та спричиняти мінімум незручностей водіям. 

“Просимо всіх учасників руху зважати на дорожні знаки, що попереджають про проведення ремонтних робіт, знизити швидкість та бути обережними та уважними”, - звернулися у службі до водіїв.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що у Харківській області склалася критична ситуація з дорогами місцевого та державного значення. Рада оборони області вирішила звернутися до Прем’єр-міністра України з проханням посприяти у розв'язанні проблеми. Детальніше про ситуацію з дорогами у Харківській області читайте за посиланням

Читайте також, що буде з дорогами в Харкові після зими. Влада прокоментувала ситуацію в місті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться