Стало відомо, що планують створити в Харківській області

Які нові соціальні об'єкти планують відкрити цього року в Харківській області

У Харківській області масштабують реалізацію проєкту, направленого на надання допомоги. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

До кроссекторальної програми співпраці з ЮНІСЕФ долучиться ще сім громад області. 

Про перспективи масштабування програми йшлося під час засідання начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, представників Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та очільників громад.

Минулого року ЮНІСЕФ розпочав реалізацію кроссекторальної програми співпраці з п'ятьма тергромадами Харківщини: Валківською, Кегичівською, Пісочинською, Чугуївською та Балаклійською. Зараз до програми планують долучити ще сім громад: Богодухівську, Зміївську, Шевченківську, Ізюмську, Первомайську, Лозівську, Краснокутську. 

Олег Синєгубов охарактеризував реалізацію програми, зазначивши, що ця співпраця не про гроші, а про можливості, які надає ЮНІСЕФ тим громадам, які готові до змін та сталого розвитку. Ці проєкти націлені на допомогу населенню, підтримку освітньої та медичної галузей, а також впровадження важливих соціальних проєктів.

У рамках реалізації програми планується створення нових Мультифункціональних центрів, Центрів денного догляду, реалізація програми підтримки повернення до очного та змішаного навчання “Спільно до навчання”, заняття з надолуження освітніх втрат,  відновлення укриттів при закладах освіти. Також передбачено оновлення оснащення закладів охорони здоров’я, допомога у відновленні систем водо- та теплопостачання. 

Також в ЮНІСЕФ планують впроваджувати програми обласного рівня. Передбачається запуск розширеної “гарячої лінії” щодо послуг, розробка чат-бота для дітей в альтернативних формах виховання. 

Керівниця програм ЮНІСЕФ у Харківській області Людмила Паламар уточнила, що цього року планують відкрити Обласний центр для надання послуг родинам з дітьми та молодіжний ХАБ на базі обласного закладу освіти. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, які першочергові проблеми потрібно розв'язувати в Харкові та які проєкти будуть реалізовувати в місті. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться