Проблеми у Харківській області, які необхідно розв'язувати найперше

Що планують відновлювати та змінювати в Харківській області

У Харківській області через ворожі атаки та постійні обстріли виникає чимало питань, які потребують першочергової уваги та негайного вирішення. Виклики часу та перспективи врегулювання ситуації обговорили минулого тижня на робочому засіданні з очільниками РВА та громад області. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що основними напрямками роботи є спорудження фортифікаційних укріплень, комплексне відновлення критичної інфраструктури та житлового фонду у Харківській області. “Для досягнення найвищих  результатів маємо залучати всі ресурси”, – переконаний Олег Синєгубов.

Також потрібно розв'язувати проблеми в освітній галузі. У Харківській області планують відновити офлайн-навчання у Красноградському й Лозівському районах. Це найвіддаленіші райони від лінії фронту. “Поновлення занять можливе лише у безпечних освітніх середовищах, аби максимально захистити дітей від терористичних дій противника”, - зазначив Олег Синєгубов. 

Також розпочинають роботу щодо реалізації проєкту фабрики-кухні в Лозівському районі. 

Приділили увагу й питанням пов'язаним з евакуацією населення, розмінування територій, ремонту доріг в області, відновленню електропостачання у найбільш постраждалих від ворожих обстрілів громадах, викликам в агропромисловому секторі та напрацювали конкретні кроки щодо розв'язання зазначених проблем.

Також, за словами очільника області, потрібно докласти зусиль для створення концепцій відновлення населених пунктів - від чіткої організації роботи на місцях залежить рівень якості життя людей.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що на Харківщині масштабують реалізацію програми допомоги мешканцям. Які об'єкти створять в окремих громадах області, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться