У Харкові ситуація складна: подробиці

Ігор Терехов про ліквідацію наслідків удару по нафтобазі

Наслідки ворожого обстрілу Харкова 9 лютого продовжують ліквідовувати. Нагадаємо, що у результаті атаки шахедами була обстріляна нафтобаза у Немишлянському районі. Харківський міський голова Ігор Терехов розповів про ситуацію в місті після ворожого удару, повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію видання “Об'єктив”. 

“Важка ситуація, але ми працюємо кожного дня. Ми сьогодні згортаємо ґрунт, вивозимо цей ґрунт, засипаємо новий ґрунт, обладнуємо там дороги. Крім цього, ми відкачали всі ще "нечистоти" з колодязів, колекторів, і це все вже зроблено. Річка Немишля, ми теж працюємо над цим, щоб була делокалізація. Взяли зробили синтепоновий валік і виловлюємо все це. Дуже велике забруднення”, – сказав Ігор Терехов.

Нагадаємо, що напередодні заходи з ліквідації наслідків ворожого удару та розливу нафтопродуктів обговорили в Харківській ОВА. Повідомили, що нафтобази перевіряють у всіх районах Харкова, а також в Чугуївському та Харківському районах області. Перевірки проводять представники ДСНС та правоохоронці.

Працівники комунальних підприємств з профільними службами зняли понад 6,5 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття на 5 вулицях, що стали епіцентром надзвичайної ситуації. З найближчого до місця трагедії колектора викачали понад 200 кубометрів паливно-мастильних матеріалів.  Також триває робота з локалізації та ліквідації нафтових плям у річках Харкова, проводиться моніторинг стану питної води та наявність в ній небезпечних речовин.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що у Харкові перевірили нафтобази та інші небезпечні об'єкти. Про результати перевірок читайте за посиланням.




Михайло Н.

24 лютого 2024, 16:37

Провокаційний заголовок: він наштовхує при огляді подумати казна-що про події в Харкові. Автору заголовку нема чого робити у журналістиці військового часу. А може його з-за поребрика підгодовують?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться