Бебі-бум у Харкові триває: кого народилося більше, хлопчиків чи дівчаток

З початку війни у Харкові народилося майже 4,5 тисячі дітей

У Харкові у період з 22 по 28 лютого народилося 67 дітей. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Як повідомили в Департаменті охорони здоров’я, серед новонароджених - 43 хлопчики і 24 дівчинки, у тому числі одна двійня - дівчатка. Загалом з початку війни в Харкові з'явилося на світ 4459 дітей.

Нагадаємо, що на Харківщині вперше за чотири роки народилася трійня. Діти народилися наприкінці грудня 2023 року на 31 тижні вагітності, з малою вагою, тому отримували необхідну терапію протягом двох місяців. Дві дівчинки і хлопчик з'явилися на світ недоношеними у терміні вагітності 31 тиждень і мали вагу від 1300 до 1600 грамів. Вже зараз маму з новонародженими виписали додому. Детальніше про унікальний випадок у Харківській області та допомогу, яку отримає породілля, читайте за посиланням.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що за період з 15 по 21 лютого у місті Харкові народилося 66 дітей. Як повідомили в Департаменті охорони здоров’я, серед новонароджених - 41 хлопчик і 25 дівчаток.

Читайте також про демографічну ситуацію в Україні. За 2023 рік в Україні народились понад 180 тисяч дітей. Найбільше маленьких українців народилося в Києві (19 979 дітей), а найменше — на Херсонщині. 

У Харківській області, за даними платформи “Опендатабот”, цей показник становить 7454 дитини. Спеціалісти платформи проаналізували показники народжуваності в Україні за період з 2010 року і зазначили, що скорочення народжуваності спостерігається в Україні з 2013 року. Відтоді й до початку повномасштабної війни щороку з'являлося на світ на 6-7% менше немовлят.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться