На Харківщині діє проєкт з безкоштовного зубопротезування

Вставити зуби безкоштовно у Харківській області можуть окремій категорії населення

Проєкт безоплатного зубопротезування для ветеранів триває. Стан його реалізації обговорили на нараді з питань ветеранської політики під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

У проєкті беруть участь вже 94 заклади. Найбільше їх у Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Сумській та Одеській областях.

Проєкт стартував у квітні поточного року. За цей час ветеранам надали послуг із зубопротезування на загальну суму понад 3,58 мільйона гривень.

Нагадаємо, контрактування триватиме до 21 жовтня 2024 року.

Докладніше про таку можливість можна дізнатися за посиланням на сайті Національної служби здоров’я України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У лікарні Харкова можна пройти безкоштовне обстеження

У Міській клінічній багатопрофільній лікарні №17 з’явився перший у Харкові мамограф з послугою томосинтезу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Як повідомила лікар онкохірург-мамолог Валерія Бабічева, мамографія - це рентген молочних залоз з мінімальним опроміненням. Завдяки високій якості зображення апарату фахівці медзакладу мають можливість з максимальною вірогідністю виявити новоутворення. 

"Нове обладнання сприятиме ранньому виявленню імовірних утворень, що є сприятливим для подальшого лікування та якості життя. Жінкам до 40 років необхідно проходити УЗД молочних залоз, а після 40 років - УЗД та мамографію. УЗД і мамографія - це різні методи досліджень, які разом дають повну картину діагнозу", - розповіла Валерія Бабічева.

Як безкоштовно обстежитися жінкам – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться