Яка у Харкові ситуація з аптеками: подробиці

У місті збільшується кількість аптек, що відновили роботу

У  Харкові функціонують близько 500 аптек, які забезпечують мешканців міста необхідними ліками, санітарно-гігієнічними засобами та іншими товарами першої необхідності. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Крім того, харків’яни можуть зробити замовлення онлайн, скористатися послугами кур’єрського доставлення та отримати в аптеках консультації медичних спеціалістів.

Як повідомили в Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку, за рік кількість аптек, які відновили роботу, збільшилася на 25%. На випадок тривалого відключення електроенергії 318 аптек забезпечені генераторами та іншими джерелами альтернативного живлення. Це на 140 закладів більше, ніж на початку 2023 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові хочуть побудувати муніципальне житло: експерти про переваги та ризики

Наприкінці січня міський голова Харкова Ігор Терехов зустрівся з експертами Житлової ініціативи для Східної Європи, що реалізується під патронатом Європейської економічної комісії ООН. Під час переговорів обговорювалися деталі розробки Концепції муніципального житла для міста.

"Ми б хотіли взяти за досвід післявоєнне відновлення Німеччини, коли саме місто є замовником будівництва житла і потім може здавати це житло в довгострокову оренду з правом викупу для містян. Це було б набагато дешевше для людей, ніж купувати квартири за ринковими цінами у комерційних забудовників, що важливо з огляду на кількість постраждалих від російської агресії зараз", - повідомив Ігор Терехов.

Журналіст порталу "Коментарі" запитала у експертів, чи актуальна для Харкова німецька модель повоєнної відбудови і як будівництво муніципального житла може створити конкуренцію приватним забудовникам та рієлторам у місті.

Які є ризики та переваги цього проєкту – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться