День ангела 14 лютого: історія свята та заборони дня

Сьогодні можна довіритися своїм смакам та смачно поїсти

За новим церковним календарем 14 лютого віряни вшановують пам’ять преподобного Авксентія, переставлення преподобного Кирила, учителя слов’янського, преподобного Марона. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Православної церкви України. 

В Інституті екуменічних студій розповіли, що відомо про життя та діяння святих. 

Про преподобного Авксентія відомо, що він прийняв сан пресвітера, а потім і чернечий постриг. Після цього, віддалившись у Витанію, він знайшов відлюдне місце на горі Оксія. У 451 році святий Авксентій був покликаний на IV Вселенський Собор в Халкидоні, де і прославився тим, що викрив Евтихієву і Несторієву єресі. Великий знавець Святого Письма, Авксентій легко осоромлював тих, хто вступав з ним у суперечку. Він уснув приблизно 470 року, залишивши після себе учнів і заснувавши багато монастирів.

Святий рівноапостольний Кирило, учитель слов’янський і старший брат його Мефодій, за походженням слов’яни, народилися в Македонії у місті Солунь. Преподобний Кирило отримав дуже хорошу освіту, а з 14-річного віку виховувався з сином імператора. У юному віці прийняв сан пресвітера. Після повернення до Константинополя був викладачем філософії. Кирило з успіхом вів дебати з єретиками, іконоборцями і з магометанами.

У 862 році почалася головна справа святих братів. На прохання князя Ростислава імператор послав їх до Моравії для проповіді християнства слов’янською мовою. Святі Кирило і Методій склали слов’янську азбуку і переклали слов’янською мовою Євангеліє, Апостол, Псалтир і багато богослужбових книг. Потім святих братів викликали до Риму на запрошення Папи Римського. Адріан І зустрів їх з великими почестями, адже Кирило й Мефодій принесли до апостольської столиці мощі священномученика Климента, Папи Римського. За природою хворобливий і слабкий, святий Кирило незабаром захворів і, прийнявши схиму, уснув 869 року.

За місячним календарем сьогодні гарний день для: 

  • фізичних навантажень,

  • застілля та вживання алкоголю, 

  • стрижки та фарбування волосся.

Однак сьогодні краще утриматися від: 

  • нових починань,

  • грошових операцій,

  • спілкування з начальством, 

  • операцій з нерухомістю,

  • сплати податків,

  • суперечок, з'ясування відносин.

  • зміни місця роботи,

  • творчості, науки та мистецтва,

  • подорожей, 

  • домашніх справ.

Сьогодні необхідно бути обережними з інформацією що надходить, тому що легко піддатися різним впливам та спокусам. Гарний день для побудови творчих задумів і невдалий – для початку справ. Краще більше планувати та виконувати лише незначні, рутинні справи. У цей день можуть чекати крадіжки й втрати.

Не зайвим буде розділити навколишніх вас людей на тих, хто допомагає, і тих, хто заважає вам гармонійно розвиватися, і уникати представників другої категорії, тому що їхній вплив у цей день найбільше сильний.

Укладені в 5-й місячний день шлюби часто виявляються помилкою й закінчуються розлученням, а іноді перетворюються й у катастрофу особистого життя.У бізнесі день сприятливий для внутрішніх змін та перестановок. День сприятливий для системи травлення, тому можна довіритись своїм смакам та смачно поїсти. Головна умова — повільне і ретельне пережовування їжі. Отримуйте задоволення від смакування кожного шматка їжі чи ковтка напою.

Іменини за новоюліанським календарем відзначають: Василь, Афанасій, Давид, Вендіміан, Петро, Тимофій, Семен, Феліція, Перпетуя.

Раніше "Коментарі" розповідали про гороскоп на 14 лютого. Поради читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться