У Харківській області можна отримати компенсацію на здобуття вищої освіти

У Харківській облраді ухвалили низку рішень щодо освіти

Сьогодні на сесії Харківської облради було ухвалено низку рішень, які стосуються освіти, зокрема, щодо компенсації захисникам України для здобуття вищої освіти; відзначення відмінників у НМТ-тестуванні; оновлення матеріальної бази шкіл. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Так, будуть виділені кошти на низку освітніх ініціатив:

- на часткову компенсацію оплати навчання захисникам і захисницям України передбачили 10 млн грн;

- на виплату грошової винагороди випускникам, які отримали максимальні 200 балів на ЗНО або національного мультипредметного тесту — 1,08 млн грн;

- 87,5 млн грн передбачили на придбання шкільних автобусів для оснащення опорних закладів середньої освіти та академічних ліцеїв області;

- оновлення матеріально-технічної бази закладів позашкільної освіти спортивного та фізкультурно-оздоровчого спрямування — 19,3 млн грн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли:

У Харківській області захисників та захисниць заохочуватимуть матеріально

Сьогодні на сесії Харківської обласної ради ХОВА ініціювала низку важливих рішень, які стосуються підтримки захисників та захисниць. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Так, депутати облради підтримали низку рішень. Відтепер у Харківській області відзначатимуть захисників і захисниць Харківщини одноразовою матеріальною підтримкою в розмірі 20 тисяч гривень. Бойові підрозділи будуть подавати до ХОВА переліки, які потім узгоджуватимуть профільні комісії облради. Які ще матеріальні виплати зможуть отримати військові – читайте за посиланням.

Читайте також: У Харкові та області можна безкоштовно отримати окуляри: подробиці

У Всеукраїнських пунктах об’єднання ГО "ВПО України" є в наявності окуляри для зору. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію громадської організації. Отримати їх абсолютно безкоштовно можуть переселенці, або люди, які не мають змоги придбати їх самостійно, за наступними адресами.



Ангеліна

13 червня 2024, 18:11

Хочете вчитися у Польщі? Допоможемо https://imclasses.com/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться