У ХОВА повідомили, що буде з 1 вересня у садочках та школах

Що буде з укриттями та підвезенням дітей до шкіл, обговорили з Денисом Шмигалем

У Харківській області на облаштування укриттів у закладах загальної середньої освіти у 2024 році передбачено кошти субвенції з державного бюджету в сумі 500 млн грн. Також до фінансування долучаються громади — 80 млн грн. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов під час наради у Прем’єр-Міністра України Дениса Шмигаля, інформує портал "Коментарі".

Йдеться про Коротичанський, Лозівській, Краснопавлівський, Близнюківський, Наталинський, Чемужівський ліцеї.

Планується отримати для Харківщини майе 63 млн грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання 22 шкільних автобусів.

Олег Синєгубов повідомив, що з 1 вересня заплановано початок освітнього процесу у режимі офлайн у Лозівському та Красноградському районах.

"Необхідно придбати додатково 8 шкільних автобусів для Красноградського району та 36 для Лозівського для комфортного підвозу учнів і якіснішого очного освітнього процесу.

Не менш важливим є вирішення питання з підвозом дітей до дитячих садків на шкільних автобусах. Є потреба у 37 автобусах, з них спеціально обладнаних для перевезення дітей із особливими освітніми потребами – 2 одиниці. Це дозволить залучити до освітнього процесу 908 дітей", – повідомив очільник Харківщини.

Він підкреслив, що питання підвезення дітей дошкільного віку шкільними автобусами на даний момент не врегульовано на законодавчому рівні, на що звертали увага під час засідання Комісії з Гуманітарної політики Конгресу місцевих та регіональних рад при Президентові України. Це вкрай важлива проблема, від розв‘язання якої залежить особиста безпека, соціалізація й здобуття знань наймолодших жителів Харківщини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині при будівництві фортифікацій постраждали люди

У Харкові та області внаслідок ударів ворожої армії постраждало багато людей та цивільна інфраструктура. Про це у ранковому зведенні повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Учора о 12:50 в Ізюмському районі під час побудови фортифікаційних споруд отримали поранення двоє людей. Також в інших населених пунктах області при обстрілах постраждали цивільні мешканці. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться