У Харкові перебувають 50 тисяч учнів: навчатимуться за партами далеко не всі

Зараз триває будівництво трьох підземних шкіл

У новому навчальному році 5 тисяч учнів харківських шкіл навчатимуться у змішаному форматі. Про це 18 серпня в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі".

За його словами, для того, щоб діти могли отримувати знання в безпечних умовах, у Харкові збудували підземну школу. Крім того, завершуються роботи з обладнання навчальних класів на ще одній станції метрополітену (вже шостій).

"Буде комбінована система навчання, і нею користуватимуться 5 тисяч дітей. Зараз у Харкові перебувають 50 тисяч школярів, і наявних потужностей, звісно, не вистачає. Зараз триває будівництво ще трьох підземних шкіл. До 1 вересня ми не завершимо всі роботи, але з другої чверті діти вже зможуть навчатися в цих закладах", - розповів Ігор Терехов.

Будівництво підземних шкіл, яке триває у трьох районах Харкова, проводиться за кошти міського бюджету.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У селищі Коротич завершують будівництво укриття для закладу освіти

Наразі готовність об'єкта — близько 80%. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

"Враховуючи виклики повномасштабної війни, продовжуємо розвивати освітню сферу Харківщини й створювати безпечні умови для наших учнів. У селищі Коротич Пісочинської громади завершується будівництво укриття, яке здатне захистити людей не лише від ворожих ракетних ударів, а й від радіаційної небезпеки. Це надійний сучасний безпечний простір для школярів, педагогів, малюків із дитсадка та інших цивільних людей, що мешкають у громаді. У разі необхідності укриття здатне одночасно вмістити близько 600 людей, а відвідувати офлайн-заняття тут зможуть понад 260 учнів", - зазначив Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться