Випускники шкіл Харківщини отримали грошові винагороди: за що давали премії

Всього мільйон гривень спрямували на премії школярам

Сьогодні відбулась щорічна обласна конференція освітян Харківщини. Під час заходу начальник ХОВА Олег Синєгубов вручив грамоти, відзнаки та подяки ректорам вишів, директорам і працівникам закладів освіти, а також найкращим учням і студентам області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

"Третій рік поспіль повномасштабне вторгнення рф не дозволяє на Харківщині розпочати повноцінний традиційний освітній процес. Лише з початку року на території області зафіксовано понад 2700 ворожих обстрілів. Окупанти б'ють по цивільній інфраструктурі і зруйнували або пошкодили 307 із 620 закладів освіти. Але навіть за таких умов ми продовжуємо працювати над тим, щоб хоча б частина школярів змогла сісти за парти. Питання безпеки – ключова умова, за якої діти зможуть повернутися до офлайн-навчання. На Харківщині триває зведення 6 масштабних безпечних середовищ, всього їх планують побудувати 48", – сказав Олег Синєгубов.

Цьогоріч ХОВА спільно з обласною радою спрямувала з регіонального бюджету 600 тисяч гривень на виплату грошових винагород для 169 випускників закладів загальної середньої освіти, які отримали 200 балів за результатами національного мультипредметного тесту. Крім цього, для винагород учням-членам МАНу, які перемогли у Всеукраїнському конкурсі-захисту науково-дослідницьких робіт, та їх керівникам з бюджету області спрямували 400 тисяч гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Що буде з 1 вересня у Харкові та області з освітою розповів Олег Синєгубов

Цьогоріч на Харківщині діти навчатимуться як і онлайн, так і офлайн. Для повноцінного доступу до дистанційної освіти школярі вже отримали 30 тисяч девайсів, а вчителі — 12 тисяч ноутбуків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олег Синєгубова за підсумками всеукраїнської освітньої конференції "Серпнева–2024".

"За нашими планами, до кінця року у школах Лозівського та Красноградського районів 13 тисяч дітей зможуть повернутися до традиційної офлайн освіти. Головна умова — створення безпечних укриттів, робота в цьому напрямку триває. Для перевезення учнів поповнюємо автопарк шкільних автобусів", – зазначив Олег Синєгубов.

Загалом в регіоні зводиться 6 масштабних безпечних середовищ, а в планах — 48 по всій Харківщині.

Що буде з навчанням дошкільнят та студентів – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться