У Харківській області до роботи залучатимуть молодих спеціалістів з університетів

У Харківській області брак кадрів для роботи з дітьми

У всіх громадах Харківської області планують створити необхідні умови для дітей з особливими освітніми потребами. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов під час Регіонального круглого столу з питаннь інтегрованого навчання в умовах війни, інформує портал "Коментарі".

Кожна дитина повинна не лише здобувати ґрунтовні знання, а й безперешкодно соціалізуватися.

Наразі на Харківщині функціонують 38 інклюзивно-ресурсних центрів, на їх обліку перебувають 14 885 дітей з особливими освітніми потребами. Проте кадрами ІРЦ укомплектовані на 84%.

"Із вишами області зосереджуємось на підготовці вчителів, вихователів, корекційних педагогів, психологів. Розраховуємо на підтримку нашого ключового партнера – Представництва Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine. Продовжимо співпрацю в напрямках створення безбар’єрного середовища, навчанні фахівців, інформаційних кампаній. Адже ще не всі батьки дітей з особливими потребами знають, що в ІРЦ можна безкоштовно отримати корекційно-реабілітаційні послуги від психологів, логопедів, вчителів-дефектологів та інші", – зазначив очільник області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові затримали директора одного з соцзакладів: привласнював собі гроші

Керівник установи привласнював заробітну плату громадян, які були працевлаштовані в Територіальному центрі, але фактично на роботу не виходили. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Відділу комунікації поліції Харківської області.

Викрили 47-річного мешканця Харкова слідчі відділу поліції № 1 ХРУП № 3 ГУНП в Харківській області спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України у Харківській області за процесуальним керівництвом Новобаварської окружної прокуратури міста Харкова.

Директор центру надання соціальних послуг формально працевлаштував на роботу кількох громадян. Їх заробітну плату він самостійно знімав з банківських карток та привласнював. Керівника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться