Робота в Харкові та області: як змінився ринок праці у 2024 році

Яку роботу та де можуть знайти мешканці Харківської області

У Харкові та області реалізується декілька проєктів, що дозволяють мешканцям регіону працевлаштуватися. Так в області діє проєкт “Армія відновлення” та “єРобота”. Про реалізацію програм та участь в них центру зайнятості розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков, повідомляє портал "Коментарі".

Він зазначив, що з початку 2024 року послугами Харківської обласної служби зайнятості скористалися 18,3 тисячі людей, з них 13,5 тисяч мали статус безробітного. Співпрацювали зі службою зайнятості 2,7 тисячі роботодавців, вони надали 7,2 тисячі пропозицій роботи. За сприяння обласної служби зайнятості було працевлаштовано 8,1 тисячі людей.

Керівник обласного центру зайнятості розповів, що поточного року на Харківщині продовжується активна реалізація проєкту “Армія відновлення”. У рамках проєкту служба зайнятості з початку 2024 року видала безробітним 6,6 тисячі направлень на виконання суспільно корисних робіт. За цим показником тривалий час Харківська область тримає лідерство серед усіх регіонів України.

Також у Харківській області безробітні можуть пройти професійне навчання. Від початку року за сприяння служби зайнятості навчання пройшли 760 безробітних. Також 382 людини отримали ваучери на навчання для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

“Серед професій та спеціальностей, які люди обирають для навчання за ваучером, найбільший попит мають спеціальності: психологія, дошкільна освіта, медсестринство, медицина,  а також професії: кухар, кондитер, водій, тракторист-машиніст”, - констатує Олександр Котуков.

Також у регіоні активно реалізується урядовий проєкт “єРобота” з грантовими програмами “Власна справа” та “Гранти для ветеранів та другого з подружжя”. У цьому році розглянуто 274 заяви на отримання мікрогранту, вже схвалено 121 позитивне рішення. Успішна реалізація заявлених проєктів відкриє шлях для створення 239 нових робочих місць у регіоні. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області відкриють нову “гарячу лінію”, через яку жителі регіону можуть реєструвати особливі заявки



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться