Ситуація в Куп'янську складна: подробиці

На Харківщині не вистачає зброї для оборони та наступу

У Харківській області поблизу Куп'янська з осені минулого року не припиняються штурмові дії. Окупанти намагаються прорвати українську оборону. Що відбувається в Куп'янську та поблизу міста, розповів голова Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Беседін в ефірі телемарафону, повідомляють “Коментарі”. 

За його словами, минулого тижня інтенсивність обстрілів Куп'янська окупантами дещо знизилася завдяки тому, що українські солдати щодня знищують ворожу техніку. 

Він зазначив, що ворожі війська постійно намагаються наступати на Куп’янськ, проводячи штурмові дії. Однак минулого тижня інтенсивність наступальних дій дещо зменшилася завдяки нашим воїнам, які щодня нищать ворога та техніку.

Прокоментував Андрій Беседін і ситуацію зі снарядами та питання нестачі зброї. “Якщо ми кажемо про боєприпаси, то всі ми знаємо, що їх не вистачає, і вони потрібні. Для того, щоб не тільки стримувати ворога, що роблять зараз наші хлопці, а для того, щоб піти в наступ і звільнити ті території, на яких залишаються наші люди й чекають цього. Якщо ми кажемо про Куп’янськ, фактично півтора року – лінія фронту 7-8 кілометрів. Це кожного дня обстріли, руйнування. У цих умовах громада живе і працює”, – пояснив Андрій Беседін.

За його словами, у Куп’янську залишається понад 3,5 тисячі осіб, у Куп’янській громаді – 7,5 тисяч.

Напередодні Володимир Зеленський розповів про ситуацію в Харківській області. "Куп’янську потрібна допомога, Харківському регіону потрібна допомога. Я хочу вам сказати, що реальна оборонна лінія в Харківському регіоні дуже непогана. Завдяки нашим людям, але й завдяки оборонній підтримці наших партнерів. І про це треба не забувати. Авжеж, кожен день забирає людей, тому знервованість є", — сказав очільник країни на спільній пресконференції з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та прем'єр-міністрами Бельгії Александером де Кроо, Італії Джорджією Мелоні і Канади Джастіном Трюдо 24 лютого.

Раніше “Коментарі” повідомляли, які населені пункти Харківської області обстріляли окупанти минулої доби.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться