Росія поширює фейки про ситуацію в Харківській області

Черговий фейк росії

Росія поширює різноманітні фейки про ситуацію в Харкові та Харківській області. Також російська пропаганда поширює неправдиву інформацію про ситуацію на фронті та на позиціях українських захисників. Про черговий фейк повідомили у Центрі протидії дезінформації РНБО, інформує портал “Коментарі”.

“Ворожі TG-канали поширюють інформацію про те, що на Куп'янському напрямку військові рф буцімто знайшли докази торгівлі органами українських військових. За словами пропагандистів, постійні пункти вилучення органів та відділення частин тіла розташовані в місті Ізюм та селищі Борова Харківської області”, - йдеться в повідомленні Центру. 

У Центрі пояснили, що насправді інформація, яку поширюють окупанти, не відповідає дійсності. Такі фейки є частиною ворожої кампанії “Чорна трансплантологія”, мета якої дискредитувати військово-політичне керівництво України та створити негативний імідж держави в очах міжнародної спільноти. 

“Інформаційна кампанія про чорну трансплантологію поширюється ворогом ще з 2014 року. Для цього російські брехуни створюють фейкові сюжети, документи, статті й новини”, - йдеться в повідомленні. 

У Центрі нагадали, що раніше російська пропаганда вже поширювала фейковий сюжет про чорну трансплантологію у тимчасово окупованому Сєвєродонецьку, коли той був під контролем ЗСУ.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що це далеко не перший фейк, який поширює російська пропаганда. Днями з'явилася “інформація”, що Харків “готуються здавати”, а керівництво міста нібито планує втечу. Як прокоментував цю ситуацію Ігор Терехов, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться