Наступ на Харківщині триває: у яких населених пунктах найгарячіше

Російська армія не полишає спроб наступати на Куп’янському напрямку та вибити звідти сили оборони

Протягом минулої доби на фронті відбулося 102 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 8 ракетних та 75 авіаційних ударів, здійснив 141 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти цивільної інфраструктури. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Наприкінці минулої доби, російські окупанти атакували Україну, застосувавши 10 БпЛА типу “Shahed”. Силами та засобами протиповітряної оборони України усі 10 БпЛА було знищено.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Бологівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 30 населених пунктів, серед них Козача Лопань, Огірцеве, Гатище, Плетенівка Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку сили оборони відбили 13 атак противника в районах населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області, де ворог безуспішно намагався вибити наші війська із займаних позицій. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Синьківка, Степова Новоселівка, Піщане Харківської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти активізували повітряну розвідку по всій лінії фронту, щоб планувати подальші бойові дії. Про це в етері національного телемарафону повідомив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, інформує портал "Коментарі".

"Зараз на лінії фронту сьогодні рекордна кількість безпілотників – дуже багато на південному напрямку, по Дніпру фактично "висять" БПЛА різних типів, там само і на Харківщині, і по всій лінії розмежування вони активізують повітряну розвідку. Хочуть побачити більше, для того, щоб планувати, очевидно, якісь свої бойові дії", – розповів речник ПС.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться