У Харкові зросла кількість поранених у тяжкому стані

Удар по Харкову 16 січня: кількість поранених у тяжкому стані зросла до трьох

Троє жінок залишаються в тяжкому стані в лікарні внаслідок ракетних ударів по центру Харкова 16 січня 2024 року. Загалом поранень зазнали 17 людей, з них 13 — у лікарнях.

Усі пацієнтки — жінки. Найстаршій 77 років, наймолодшій — 37 років, розказав Суспільне Харків в.о. генерального директора лікарні Костянтин Лобойко, інформують "Коментарі. Харків".

"У нас залишаються 12 пацієнтів. З них — троє жінок перебувають у тяжкому стані, вони — у нейрохірургічному відділенні. Одну жінку прооперували, у неї уламковий перелом черепа. Друга жінка має черепно-мозкову травму, її не оперували. Є ще 77-річна жінка, у тяжкому стані, яка отруїлася продуктами горіння внаслідок пожежі. Інші — у задовільному стані, середньої тяжкості", — каже Костянтин Лобойко.

За його словами, серед поранених, яких ушпиталили до цього медзакладу, п'ятеро пацієнтів з приватної лікарні, яку пошкодила російська ракета.

"Ще одна жінка лікується вдома, амбулаторно, їй надали допомогу. І одну жінку з інфарктом міокарда ми перевели до іншої лікарні", — додав Костянтин Лобойко.

У його лікарні також залишаються пацієнти, які зазнали поранень внаслідок обстрілів, починаючи з 29 грудня 2023 року. Це люди з тяжкими пораненнями, зокрема, з пошкодженнями кінцівок, переломом хребта та нейротравмами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Олег Синєгубов повідомив про стан постраждалих в Харкові (ФОТО)

16 січня після 21:42 окупанти завдали 2 удари по Харкову ракетами С-300 зі сторони російського Белгорода. У Холодногірському районі пошкоджені фасади близько 20 багатоквартирних житлових будинків, приміщення приватної медичної установи, знищені 14 автівок. Огляд триває. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов у ранковому зведенні, інформують "Коментарі. Харків".

Внаслідок обстрілу постраждали 17 цивільних: 16 жінок віком від 38 до 90 років і 31-річний чоловік. Із них трьом - надали допомогу на місці.

Станом на зараз у медзакладі перебуває 13 потерпілих: 43-річна жінка – у вкрай важкому стані, вона отримала тяжке проникаюче поранення. Також  у важкому стані 39-річна жінка. Інші - у середньому та легкому станах.

Крім того рятувальники евакуювали 30 людей. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться