Наступ на Харківщині триває: що робиться на фронті станом на ранок

Російська армія не полишає спроб прорвати оборону наших військ біля Синьківки та Табаївки

Протягом минулої доби на фронті відбулося 78 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 7 ракетних та 50 авіаційних ударів, здійснив 112 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти цивільної інфраструктури. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Вовчанськ, Великий Бурлук, Синьківка Харківської області.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 30 населених пунктів, серед них Уди, Ветеринарне, Вовчанськ, Охрімівка, Мілове, Тополі Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог здійснив 11 атак в районах населених пунктів Синьківка, Табаївка Харківської області, безуспішно намагаючись покращити своє тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Іванівка, Берестове Харківської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Володимир Зеленський у Харкові підписав важливу для міста угоду з Нідерландами

Документ передбачає два мільярди євро військової допомоги від Нідерландів цього року, а також подальшу оборонну допомогу протягом наступних десяти років. Документ містить потужний військовий блок, який передбачає надання Україні сучасного військового обладнання та підтримку оборонної промисловості. Пріоритет – у наданні ППО, артилерії, бронетехніки, у підтримці морських і далекобійних спроможностей та, зокрема, Повітряних сил.

Також Глава Української держави та Прем’єр-міністр Нідерландів взяли участь у засіданні військового кабінету. Обговорили також потреби сил ППО для захисту Харкова. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться