Наступальні дії на Харківщині та потужні обстріли: що робиться станом на ранок

Російські війська зменшили кількість атак, проте не полишають спроб прорвати оборону на Харківщині

Протягом минулої доби на фронті відбулося 74 бойових зіткнення.

Загалом ворог завдав 5 ракетних та 66 авіаційних ударів, здійснив 108 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти цивільної інфраструктури.

Вночі, російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 22 БпЛА типу “Shahed”. Силами та засобами протиповітряної оборони України 18 ударних БпЛА було знищено. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Липці, Варварівка, Нестерне, Колодязне, Кислівка, Митрофанівка, Петропавлівка Харківської області.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог здійснив 7 атак в районах населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області, намагаючись покращити своє тактичне положення.

За даними начальника ГУ НП в Харківській області Володимира Тимошка, російська армія близько 27 разів вдарила учора по Вовчанську. Били з РСЗВ "Град", мінометів, обстрілювали касетними боєприпасами.

Внаслідок ворожих атак сталося займання двох приватних домоволодінь. Пошкоджено 11 житлових будинків, господарчі споруди, автомобілі. На щастя, постраждалих від злочинних дій ворога немає.

Внаслідок ворожого обстрілу села Сенькове Куп'янського району поранення отримав 49-річний водій центру екстреної медичної допомоги.

В Куп’янську внаслідок російського обстрілу пошкоджені господарчі будівлі, гараж. 

Учора об 11:00 війська рф  здійснили мінометний обстріл села Івашки Золочівської громади. Пошкоджено двоповерховий багатоквартирний будинок, господарчі споруди.

Мінометним ворожим обстрілом в селі Басове пошкоджено приміщення сільгосппідприємства, енергомережі. По населеному пункту ворог завдав щонайменше 12 ударів.

Росіяни учора з  мінометів обстрілювали село Івано-Шийчине Богодухівської громади. Інформація про потерпілих та пошкодження встановлюється.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться