«Ситуація складна»: що відбувається на Куп’янському напрямку станом на ранок

Бригадний генерал прокоментував, що робиться на Куп’янському напрямку

Протягом минулої доби артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини: Ветеринарне, Борисівка, Амбарне, Стрілеча, Синьківка, Іванівка, Берестове та інші. Авіаудари ворог наносив по населених пунктах Липці, Борщова та Вільча. ПРоце в ранковому зведенні повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Вночі, російські окупанти атакували Україну, застосувавши 27 БпЛА типу “Shahed”. Силами та засобами протиповітряної оборони України всі ударні дрони було знищено.

Сьогодні, о 2:14, у с. Козача Лопань Харківського району внаслідок обстрілу БПЛА "Шахед" горів дах будинку, гараж. Без постраждалих.

О 21:25 у с. Константівка Чугуївського району приліт по території. Без постраждалих.

О 20:20 у м. Вовчанськ внаслідок обстрілу пошкоджено будинок та господарчі споруди. Без постраждалих.

О 18:27 у м. Куп’янськ на своєму городі на невідомому вибуховому пристрої (попередньо міна "пелюсток") підірвався 43-річний чоловік. Помер по дорозі в лікарню.

О 17:16 у с. Липці Харківського району внаслідок обстрілу горіла покинута будівля. Інформація щодо потерпілих не надходила.

О 14:41 с. Коротич Харківського району. Ворог завдав удару по одній із установ. Пошкоджені гаражні бокси та два транспортних засоби. Без постраждалих.

О 12:45 відбувся ворожий обстріл с. Слобожанське Харківського району, внаслідок якого зруйновано приватний будинок. Отримала поранення 50-річна жінка.

Об 11:30 у м. Лозова внаслідок удару горіли конструктивні елементи зруйнованої господарчої споруди. Без постраждалих.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

За даними начальника Харківського гарнізону Сергія Мельника, ситуація на цій ділянці фронту залишається дуже складною, але контрольованою.

"Попри те, що минулої доби окупанти штурмові дії не проводили, ворог продовжує утримувати там значне угрупування військ, які він не жалкує для атак на українські позиції. Також терористи використовують усі можливості у засобах ураження аби зламати мури нашої оборони.

Проте варто зазначити, що наші Збройні сили, прикордонники, нацгвардійці та й взагалі всі Сили оборони героїчно стримують атаки ворога та завдають противнику втрат, поступово зменшуючи їхню присутність як у техніці, так і в живій силі. І той факт, що окупанти так і не змогли досягнути поставлених перед ними цілей, лише підтверджує це", – написав генерал Мельник.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться