Загроза на кордоні: до чого готуються в Харківській області

Стало відомо, що робитимуть в Харківській області у разі загрози на кордоні

Начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко розповів, чи оголосять на Дергачівщині примусову евакуацію та до чого готуються у громаді. Про Вячеслав Задоренко повідомив в етері “Суспільне. Студія”, інформує портал "Коментарі".

За словами начальника МВА, ворожі війська майже щодня обстрілюють населені пункти Дергачівської громади на Харківщині. Є населені пункти, що знаходяться вздовж держкордону, які зруйновані майже на 100%. “Це селище Ветеринарне і селище Гранів, Шевченка, там населені пункти вже майже зруйновані на 100%. В Шевченка немає людей, у селищі Ветеринарне залишається сім людей, які не мають бажання покидати цей населений пункт”, - зазначив він.

У селищі Козача Лопань, яку вранці 19 березня армія РФ атакувала авіабомбами, наразі проживає близько тисячі людей. Місцеве населення закликають по можливості евакуюватися. 

“Ми постійно спілкуємося з нашими військовими, які надійно тримають кордон. Якщо буде якась загроза з боку РФ, звісно, будемо оголошувати примусову евакуацію”, - пояснив Задоренко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області проведуть інвентаризацію. Шляхи розв'язання проблем регіону обговорили на засіданні Комісії з гуманітарної політики Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Які рішення ухвалили, читайте за посиланням

Також минулої доби ворог не припиняв обстріли цивільної інфраструктури Харківської області. Під удари окупантів потрапили близько 20 населених пунктів. Детальніше про наслідки прильотів можна дізнатися за посиланням.



Кондратий

21 березня 2024, 14:14

зачем же тогда видбудовуваться,-если собираетесь эвакуироваться! ответ-очевиден!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться