Російській війська на кордоні: яку загрозу вони несуть

Що відбувається на кордоні з РФ

В мережі інтернет нерідко з'являється інформація про ймовірний наступ окупантів на територію України, зокрема й Харківської області. Однак представники Сил оборони заявляють, що ознак підготовки російських військ до нової спроби просунутися з півночі поки немає, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію LIGA.net.

Речник Національної гвардії Руслан Музичук зазначив, що ударних угруповань на території Білорусі чи суміжних областей Росії вздовж кордону не спостерігається.

За словами речника Державної прикордонної служби Андрія Демченка, Росія має певне угрупування навпроти Чернігівської, Сумської та Харківської областей, але їх наразі недостатньо, щоб здійснити повторне і масштабне вторгнення в Україну.

Військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив Олександр Коваленко уточнив, що йдеться про військове угруповання для прикриття 700 км кордону з Україною, чисельність якого становить близько 30 000 осіб.

Зараз виділяють шість умовних напрямків активних дій російських військ: Херсонський, Запорізький, Куп’янсько-Лиманський, Новопавлівський (колишній Мар'їнський), Бахмутський і Авдіївський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області готуються до ймовірного повторного наступу окупантів. У разі загрози у деяких громадах регіону оголосять обов'язкову евакуацію

А тим часом Харківський міський голова Ігор Терехов висловив переконання, що Харків краще підготовлений до можливих атак. За словами мера, місто готове дати гідну відсіч російському агресору, якщо він знову спробує загарбати місто.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться