На кордоні з Росією сталися зміни (ФОТО, ВІДЕО)

Як зміниться оборона Харківської області

У Харківській області будують фортифікаційні споруди та організовують оборону регіону за новими правилами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов оглянув хід будівництва фортифікаційних споруд на Харківщині поблизу Куп’янська. Він розповів, що  фортифікаційні споруди будують за новими проєктами Міноборони. Згідно з ними в області готують взводні опорні пункти, які складаються з залізобетонних конструкцій. Тут зможуть укриватися в бліндажах військовослужбовці, будуть облаштовані місця ведення вогню тощо.

Олег Синєгубов зазначив, що друга лінія оборони збудована вже приблизно на 30%. “Загалом роботи ми почали тут з 1 березня. Укриття зможуть захистити від артилерії, осколків, які розлітаються під час удару керованими авіабомбами. Перебуваємо на постійній комунікації з військовослужбовцями, щоб збудувати найефективніші споруди”, – наголосив начальник Харківської ОВА.

Він зазначив, що територію під будівництво фортифікацій обирали військові, щоб саме звідси могли вести ефективну оборону і наносити максимальне ураження ворогу.

Начальник ХОВА також зазначив, що фортифікаційні споруди зводять державним коштом. У Харківській області їх будують на всій лінії кордону з РФ.

"Найбільше часу займає процес розмінування, адже зводимо укріплення на територіях, де велися активні бойові дії чи на деокупованих. Наразі над цим працює 47 військових розрахунків та приблизно 30 піротехнічних підрозділів ДСНС”, – сказав Олег Синєгубов.


Окрім того, очільник області наголосив, що на фортифікаційних спорудах працює приблизно 30 підрядних організацій, зокрема, 700 осіб та 250 одиниць техніки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сьогодні окупанти вчинили масований обстріл Харкова. Що відбувається в місті, читайте за посиланням



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться