У Харкові та області посилять мобілізацію: що відомо

У Харкові почали працювати рекрутингові центри

У ході засідання Ради оборони Харківської області минулого тижня обговорили ситуацію з проведенням мобілізації в регіоні Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Керівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки доповіли про планові заходи й хід мобілізаційної кампанії на Харківщині. 

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що в області продовжиться нарощування темпів мобілізаційної кампанії. “Очільники районних військових адміністрацій і громад мають посилити роботу з оповіщення військовозобов'язаного населення про необхідність оновити дані й стати на облік до ТЦК СП”, - зазначив Олег Синєгубов. Він наголосив, що потрібно залучати всі ресурси й щодня допомагати Збройним силам України.

Окрему увагу учасники засідання приділили контролю за роботою військово-лікарських комісій Харківської області та питанням евакуації населення з прикордонних і наближених до лінії фронту громад.

А з 2 квітня у Харкові запрацювали два Центри рекрутингу Української армії.

У Харківській ОВА повідомили, що людина може прийти до рекрутингового центру, який фактично є цивільним консультативно-інформаційним офісом, і ознайомитись з повним переліком вакансій.

“Вакансії різноманітні, оскільки зараз армія є найбільшим роботодавцем у державі. Це і кухар, і водій, і ремонтник, і фінансист, і медик, і звісно ж, є ті спеціальності, які звитяжно беруть участь у найгарячіших боях”, - йдеться у повідомленні. 

У Харківській ОВА наголосили, що у рекрутинговому центрі не вручають повісток і не збирають особисті дані без згоди й потреби. 

“Така ініціатива — це продовження реформи системи набору до лав війська. Спільно з Міноборони й громадами й надалі поступово працюватимемо над тим, щоб популяризувати рекрутингові центри, збільшити їх кількість та охоплення по всій області”, - зазначили у ХОВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області мобілізованим виплачують по 50 тисяч гривень. Як отримати грошову допомогу, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться