Стало відомо, в яких районах Харківської області ускладнюється ситуація

Що відбувається в Харківській області

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про оперативну ситуацію в регіоні, повідомляє портал "Коментарі".

За словами начальника ХОВА, російській військові щодня обстрілюють від 15 до 20 прикордонних населених пунктів Харківської області. Окупанти застосовують для щоденних атак артилерію, танки, міномети. Олег Синєгубов зазначив, що почастішали удари керованими авіабомбами, боєприпаси долітають і до Харкова.

В області також триває евакуація жителів громад, наближених до лінії фронту. Основний напрямок – Куп'янський. 

У 47 населених пунктах району, це чотири громади, оголошено обов'язкову евакуацію. На території Великобурлуцької та Вільхуватської громад вже завершено примусову евакуацію сімей із дітьми.

За словами Олега Синєгубова, не всі мешканці Харківщини готові залишати свої оселі.  Він зазначив, що відповідні служби продовжують щодня моніторити безпекову ситуацію у прифронтових районах, аби вчасно відреагувати та евакуювати жителів інших прифронтових громад. 

Начальник ХОВА наголосив, що напруженою залишається ситуація на Вовчанському напрямку та у деяких населених пунктах Богодухівського та Харківського районів.

“Наразі у деяких прифронтових громадах досі перебувають люди, які свідомо відмовляються від евакуації, наражаючи на небезпеку себе та своїх близьких. З такими громадянами ми щодня продовжуємо комунікувати щодо необхідності покинути небезпечну територію”, – наголосив Олег Синєгубов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський підбив підсумки березня та окремо прокоментував ситуацію в Харкові.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться