Що відбувається у Харкові після масованої атаки (ФОТО) (ОНОВЛЕНО)

У Харкові усувають наслідки ворожої атаки

Вночі ворожі війська обстріляли Харків, застосувавши “шахеди”. За процесуального керівництва органів прокуратури Харківщини розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

У прокуратурі зазначили, що у Новобаварському районі всього задокументовано чотири влучання БпЛА в обʼєкти цивільної інфраструктури. Пошкоджено житлові будинки, магазини, торговельні павільйони, аптеки, автомобілі, медичну установу тощо.

Коли на місце приїхали профільні служби для ліквідації наслідків, стався повторний удар окупантів. Загинули троє рятувальників, ще один працівник ДСНС та один поліцейський отримали поранення.

Один з безпілотників влучив прямо у 14-поверхівку: пошкоджені з 8 по 12 поверхи. Загинула 68-річна жінка.

Загалом внаслідок російських ударів по вказаному району загинуло 4 людини (троє рятувальників та 68-річна жінка).

Працівники КП “Харківблагоустрій” у Новобаварському районі усувають наслідки нічної атаки ворожих безпілотників. У Харківській міській раді повідомили, що комунальники прибирають скло та будівельне сміття.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що продовжується ліквідація наслідків прильоту по житловому масиву Новобаварського району Харкова. 

“Частина з відселених мешканців самостійно знайшла житло, для решти є можливість тимчасового розміщення. Далі відбудеться повне обстеження будівлі й усунення аварійності, перекриття даху. Потім — оцінка стану будинку та його відновлення”, - пояснив Олег Синєгубов.

Харківський міський голова Ігор Терехов розповів, що спеціалістам вдалося відновити електропостачання у пошкоджених будинках, практично до всіх під’їздів дали воду. Він зазначив, що одна родина, чиє житло було зруйноване, скористалася пропозицією розміщення в гуртожитку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв імена рятувальників, які загинули вночі




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться