Росія поширює черговий фейк про Харків: деталі

Що відбувається з дамбою у Харкові

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розвінчали черговий російський фейк про Харків, повідомляє портал "Коментарі".

У центрі наголосили, що інформація про те, що Київ замінував дамбу в Харкові, щоб втопити місто не тільки у крові, це фейк. 

“Брехня: ЗСУ замінували дамбу в Харкові, а також розкидають навколо міста протипіхотні та протитанкові міни. Таку інформацію тиражують пропагандистські Telegram-канали. Правда: це – відверта маячня, мета якої – перекласти відповідальність за воєнні злочини РФ на Україну”, - йдеться у повідомленні.

picture

У центрі не виключають, що поширюючи такі заяви через пропагандистів, армія країни-агресора готується до вчинення провокацій на черговій гідроспоруді в Україні.

Також нагадали, що саме РФ мінує дамби та вчиняє воєнні злочини проти цивільного населення та екології, як це було з підривом Каховської ГЕС у 2023 році та ракетним ударом по ДніпроГЕС у Запоріжжі в березні поточного року.

“Ворог намагається створити нову екологічну катастрофу, і тільки безперервна військова підтримка України західними союзниками здатна покласти край цим і подібним терористичним діям Росії”, - наголосили у центрі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія намагається вплинути на харків'ян. Окупаційні війська намагаються посіяти паніку в місті та залякати містян. Детальніше про ситуацію в Харкові читайте за посиланням

Проблеми у Харкові та області виникають з електропостачанням. Нагадаємо, що ворожі війська завдали значних руйнувань енергооб'єктам в регіоні. Сьогодні у зв'язку з проведенням невідкладних робіт змінили тривалість відключення світла




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться