Окупанти посилили наступ: яка ситуація на Харківщині

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 21 атаку ворога

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 80 бойових зіткнень, пишуть "Коментарі. Харків".

“В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 21 атаку ворога біля Синьківки, Петропавлівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області”, - йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

А тим часом аналітики DeepState повідомляють, що російській війська окупували н.п. Крохмальне Харківської області та його околиці.

picture

Про певні успіхи військ РФ пишуть і аналітики Інституту вивчення війни (ISW). “Російські війська нещодавно просунулися вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна. Геолокаційні зображення, опубліковані 20 січня, вказують на те, що російські війська захопили Крохмальне (20 км на північний захід від Сватового). Геолокаційні кадри, опубліковані 20 січня, показують, що російські війська незначно просунулися на схід від Іванівки (20 км на південний схід від Куп’янська)”, - йдеться в аналізі ISW.

Ситуацію навколо Крохмального у Харківській області прокоментував речник Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо. За його словами, це був населений пункт, де проживало 45 осіб до початку широкомасштабної війни, пише “РБК-Україна”.

"Ворогу не дають просуватись далі і якихось загроз для сусідніх підрозділів це не несе. І я думаю, що те, що відбулось, це тимчасове явище, тому що лінія фронту щоденно зміщується. Ми просто не повідомляємо, про захоплення, відбиття 100 чи 200 м", - сказав він.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається у Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться