На Харківщині виплачують грошову допомогу: подробиці

Який розмір грошової допомоги виплачують у Харківській області

У Харківській області добровольцям, які вступають до лав ЗСУ, виплачують одноразову грошову виплату від громад регіону. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Заступник начальника ХОВА Роман Семенуха пояснив, що вказана ініціатива покликана підтримати та заохотити громадян до вступу до ЗСУ. У ХОВА зазначили, що такі програми виступають важливим кроком для підтримки обороноздатності країни та національної безпеки. 

“Наразі небайдужим жителям Харківщини, які виявили свідоме бажання вступити до війська, з боку органів місцевого самоврядування та державної влади здійснюються мотиваційні заходи у вигляді одноразових грошових виплат”, – зауважив Роман Семенуха.

Він додав, що грошова допомога передбачена відповідними Програмами соціальної підтримки військовослужбовців, учасників бойових дій та членів їх сімей. 

Щодо громад, у яких ухвалили відповідні рішення, то програма діє у Красноградському районі Харківської області. Там затвердили виплату одноразової матеріальної допомоги у розмірі 50 тисяч гривень. Аналогічні програми затвердили також в інших районах області, розмір грошової допомоги яких коливається від 10 до 50 тисяч гривень.

“17 квітня було вперше оформлено грошову допомогу жителю Наталинської громади Красноградського району, котрий у лютому підписав контракт із військовою частиною і наразі проходить службу у ЗСУ”, - уточнили у Харківській ОВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області розширять регіональні програми допомоги ВПО.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться