Харків став подразником для особисто Путіна: причини

Чому Харків для Путіна має особливе значення

Група експертів Центру стратегічних комунікацій, інформаційної безпеки та Інституту публічних комунікацій розповіли про інформаційно-пропагандистську війну Росії та особливість Харкова для очільника Кремля. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

На думку експертів Харків є подразником особисто для Путіна. “Харків для Путіна може мати як сакральне, так і стратегічне значення. Одне з найбільших міст України, місто-мільйонник, розташоване близько до кордону з Росією, й у нього поки не немає достатньо потрібних засобів захисту”, - зазначили експерти.

Також в аналізі нинішньої ситуації експерти вдалися в історичний екскурс та нагадали, що у 2014 році російська влада покладала великі надії на Одесу та Харків, під час так званої “руської весни”. Влада РФ намагалася дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в південно-східних регіонах України та сподівалася просунути там “русский мир” через тодішнє керівництво Харкова. Але ця операція Росії не вдалася.

“Не вдалося взяти Харків й у ході тривалих бойових дій під час повномасштабного вторгнення російських військ до України з 24 лютого 2022 року. Все завершилося Слобожанською наступальною операцією ЗСУ. Захисники Харкова дали росіянам відсіч і зірвали всі плани Путіна”, - йдеться в аналізі експертів.

Експерти зазначили, що Харків є подразником для особисто Путіна. Саме в Харкові свого часу вперше заспівали відому тепер у всьому світі футбольну приспівку про Путіна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому, на думку Харківського міського голови Ігоря Терехова, окупанти обстрілюють Харків.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться