Окупанти завдали значних збитків Харківській області: подробиці

У Харківській області 281 фермер отримав пільги

За попередніми підрахунками, російські окупанти завдали збитків агросектору Харківської області на більш ніж 18 мільярдів гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов зазначив, зазначив, що внаслідок бойових дій заміновано понад 570 тисяч гектарів сільгоспугідь. 

“Від початку повномасштабного вторгнення під час проведення сільськогосподарських робіт на полях області відбувся 31 випадок наїзду техніки на вибухонебезпечні предмети, постраждало 28 механізаторів, із них: госпіталізовано з пораненнями 22 особи та загинуло 4 особи. Вкотре закликаємо не проводити робіт на угіддях, що є потенційно небезпечними або замінованими”, - зазначив заступник начальника Харківської ОВА. 

Крім того, за словами представника ХОВА, фермери області продовжують звертатися до профільних комісій щодо звільнення податку, плати за землю, пошкоджене чи знищене майно. До органів місцевого самоврядування області надійшло 329 заяв, з яких 281 фермеру надано пільгу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у 2023 році аграрії Харківщини зібрали 2,28 млн тонн врожаю. За словами Євгена Іванова, польові роботи велися в усіх районах області, де дозволяла безпекова ситуація. Найбільше фермерські господарства намолотили пшениці – 1,27 млн тонн. Врожай соняшнику становив більш як 1 млн тонн, а кукурудзи – 957,9 тис. тонн. Водночас аграрії області засіяли озимину під урожай 2024 року на площі 239,3 тис. гектарів. 

Чи вистачить Харківській області зібраного врожаю, читайте тут.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться