Наступ на Харківщину продовжується: ситуація залишається важкою

Окупанти не полишають спроби прорвати оборону українських військ на Харківщині

Протягом минулої доби на фронті відбулося 122 бойових зіткнення. Загалом, ворог завдав 8 ракетних та 61 авіаційний удар, здійснив 129 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали об’єкти цивільної інфраструктури. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Веселе, Харків, Вовчанськ, Синьківка, Петропавлівка, Подоли Харківської області.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 6 атак в районах населених пунктів Берестове, східніше Копанки Харківської області.

За даними начальника обласного главку поліції Володимира Тимошка, минулої доби військові рф завдали ударів по Харкову і прикордонним населеним пунктам області керованими авіабомбами та обстрілювали з РСЗВ. Загинув 25- річний чоловік, поранено десять громадян. Всі цивільні.  Також поранено двох поліцейських, які під час авіаудару перебували на службі неподалік від влучання ворожого боєприпасу. Внаслідок обстрілу у Харкові сталася пожежа на площі 200 кв. м. Пошкоджено гаражі, автомобілі, приміщення освітнього закладу, адмінбудівлі, житлові будинки.

Вовчанськ. 30 квітня близько 11:10 внаслідок обстрілу керованими авіабомбами з боку рф пошкоджено приміщення приватного підприємства, сільгосптехніка.

Веселе. 30 квітня близько 10:40 військові рф завдали авіаударів двома КАБ, обстріляли населений пункт з РСЗВ. Пошкоджені приватні домоволодіння.

Московка. 30 квітня близько 15:45 внаслідок ворожого артобстрілу калібром 122 мм пошкоджено домоволодіння, надвірні будівлі.

Начальник Харківського гарнізону генерал Сергій Мельник, коментуючи ситуацію на Куп’янському напрямку, зазначив, що окупанти не відмовились від своїх стратегічних цілей, яких намагаються досягнути вже близько року, але успіху не мають.

"Ситуація залишається важкою через присутність великого угрупування військ російських терористів та активні бойові дії, проте в цілому знаходиться під контролем українського командування, а також офіцерів та солдат на позиціях.

Тож, тримаємо стрій, максимально підтримуємо армію, паніки та вкидам ворожої пропаганди не піддаємось і віримо в Сили оборони!" – наголосив Мельник.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться